20160101_145004.jpg

Appelsiiniset cake popsit sopivat erittäin hyvin juhliin naposteltavaksi jälkkäriksi. Muista tehdä palloista pieniä, muuten popseja on hankala syödä sekä kuorrutus hankaloituu.

Kakkupohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaota
  • 2 tl leivinjauhetta 
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kanamuna
  • 1 dl maitoa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl kuumaa vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kanamuna, öljy sekä maito. Sekoita hetki. Lisää kuuma vesi taikinaan ja sekoita. Paista kakkupohja 26cm kakkuvuassa, 180 asteessa noin 30 min. Taikina kannattaa tehdä ajoissa, että se ehtii jäähtyä kunnolla.

Cake popseihin tarvitset myös appelsiinituorejuustoa, suklaata (tummaa, valkoista) sekä strösseleitä ja puutikkuja.

Murenna kakkupohja kulhoon ja sekoita siihen appelsiinituorejuusto. Sekoita sähkövatkaimella taikinaksi. Pyörittele pienia palloja taikinasta ja laita kohmettumaan mielellään pariksi tunniksi jääkaappiin. Sulata suklaat laakeissa astioissa joko mikrossa tai höyryttämällä. Dippaa tikkujen päät ensin suklaassa ja sitten paina popsiin kiinni. Pyöräytä suklaassa ja sen jälkeen halutessasi strösseleissä. 

Vaihtamalla tuorejuuston vaikka vaniljan makuiseen niin saat erilaisia popseja. Nämä herkut on varmasti makean ystävän paras kaveri :) 

XOX