Voi että minä rrrrakastan leipomista ja kaikkea ruoanlaittoa! Laitan kuvia ohjeiden kera muutamista tuotoksista, joita olen tehnyt. Uuden vuoden menu on painottunut suolaisen puolelle, minulla ruukaa suunnitelmat karata käsistä ja mieheni toppuutteleekin välillä että eikös nämä jo riitä ;) Kirjoittelen uuden vuoden menusta sitten myöhemmin. Ai että tykkään järjestää niin juhlia, että vaikka meille ei uutta vuotta juhlimaan muita tulisikaan niin ruokaa riittää minulle ja miehelleni varmaan viikoksi kun vauhtiin pääsen :D 

 

IMG-20150919-WA0004.jpg

Ylempi tuotos pitää sisällään kinkkuhyrriä, kinkkuvoileipäkakun, banoffeekakun sekä mansikkakakun. Nams! Nämä olivat tarjottavana mieheni syntymäpäivillä.

Kinkkuhyrriin tarvitset : 

  • Voitaikinaa (myös lehtitaikina käy)
  • savukinkkusuikale
  • punainen paprika
  • paprikatuorejuusto (maku omavalintainen)
  • suolakurkku

Aseta voitaikilevyt sulamaan. Pilko savukinkkusuikale, paprika sekä suolakurkku kulhossa mahdollisimman hienoksi. Sekoita tuorejuusto sekä pilkotut ainekset keskenään, mausta halutessasi suolalla sekä pippurillla. Kun voitaikinalevyt ovat sulaneet, laita täytettä levyjen keskelle ja kääri kuin kääretorttu. Leikkaa sitten sopivan kokosia paloja rullasta ja aseta pellille. Paista 225 asteessa noin. 15 min. 

Kinkkuvoileipakakku:

  • yksi iso pussi tummaa paahtoleipää 
  • yksi iso pussi vaaleaa paahtoleipää 
  • saunapalvikinkkua 250 g
  • punainen sekä keltainen paprika isoja
  • 2 suolakurkkua
  • paprika- ja yrttituorejuusto 225 g
  • majoneesi
  • sulatejuustoa 400 g
  • kostuttamiseen lihaliemineste 5 dl
  • koristeita kakun päälle, kuvassa on tuorekurkkua, rucolaa sekä kinkkuleikettä 

Aloita irroittamalla veitsellä leipien reunat. Pilko saunapalvikinkku, paprikat ja suolakurkut. Jaa nämä kahteen osaan ja sekoita toinen satsi paprikatuorejuustoon ja toinen yrttituorejuustoon. Sekoita muutama ruokalusikallinen majoneesia paprikatuorejuusto-seokseen. Aloita vaalella leivällä. asettele pohja tiiviisti tarjoiluvadille ( voit myös tehdä neliskanttiseen astiaan). Kostuta leivät lihaliemellä ronskisti että leivät eivät varmasti jää kuivaksi. Laita jompaakumpaa täytettä leipien päälle. Tee seuraava kerros tummalla leivällä. Jatka kunnes leivät sekä täyte loppuu, muista myös kostuttaa päälimmäinen leipäkerros. Kääri voileipäkakku tiukasti joko leivinpaperiin tai elmukelmuun ja laita kakku yöksi jääkaappiin.

Tee päällinen sulatejuustosta ja majoneesista. Notkista sulatejuusto lämmittämällä sitä varovasti mikrossa kunnes se on vetelää ja sekoita siihen majoneesia desin verran. Levitä päällinen kakun päälle, käytä apuna veitseä jota liotat kuumassa vedessä välillä. Koristele ja nauti! 

 

Banoffee-kakku

  • digestivekeksejä 350 g
  • 100 g sulatettua voita
  • 6 banaania
  • karamellisoitu maito (toffee)
  • kuohukermaa 3 dl
  • sokeria sekä vaniljasokeria

Murskaa keksit murumaiseksi ja sekoita siihen sula voi. Painele seos kakkuvuoan pohjalle (minulla oli halkaisijaltaan 26, saisi olla 24). Levitä pohjan päälle paloitellut banaanit, joiden päälle sitten toffee. Levitä vatkattu kerma toffeen päälle. Koristele banaaninpaloilla sekä keksinmruilla ja anna makuhermojen venyä. Nam!

 

Mansikkakakun ohjeen teen tarvittaessa :)

Ihanaa talven jatkoa kaikille! XOX- Henna